Szerverkeresés

Szerverkereséshez én két “alkalmazást ajánlok”: az egyik az Xfire, míg a másik a Game-monitor.

Xfire

Beépített szerverkereső és figyelő van benne, amin keresztül a barátainkat, ismerőseinket, klán társainkat kereshetjük meg, hogy éppen milyen játékkal és milyen szerveren játszanak.
De azt is meg mondja nekünk, hogy az adott ember éppen fent van mondjuk egy TeamSpeaken vagy sem. A telepítés és egy regisztráció után (ingyenes) a program meglesi milyen telepített, vagy felmásolt játékok vannak a gépünkön. Ezekhez beállít egy szerverkeresőt, persze feltéve, ha ismeri, illetve ha van TS a gépünkön, akkor ahhoz is.
Majdnem 900 játékot ismer fel és ezek közül majdnem mind el is tudja indítani. Így ha meglátjuk valamelyik ismerősünket, nem kell kitalálnuk vagy esetleg végig néznünk számtalan szervert, hogy hol is van, hanem egy könnyed mozdulattal csatlakozhatunk hozzá.

Ez így még önmagában nem lenne nagydolog, hiszen hasonló dolgokat tudnak más programok is. Amit pluszban kapunk a mellé, hogy ingyenes, az egy személyes statisztika.
Az összesítésben láthatjuk, hogy az adott játékkal vagy játékokkal mennyit is játszottunk eddig. Plusz kapunk egy bannert amit esetleg fórum aláírásként használhatunk. Természetesen a banneren dinamikusan változnak az információk, mutatván a világnak mennyit és mivel játszunk.Kellemesen letisztult design és használható összeállítást kap, aki felrakja magának. Egyetlen negatívumot tudnék hirtelen mondani. A chat rész hangja nagyon idegesítõ.
A folyamatos fejlesztésnek köszönhetõen napra kész a felismert és indítható játékok listája. A kliens amint valamilyen változást vagy új verziót talál, frissíti önmagát, ha erre engedélyt adunk.

-Pro:

  • rengeteg játékot ismer fel
  • statisztika vezetés
  • videófelvevés, képmentés játékokból
  • chat szoftvernek is jó

-Kontra:

  • regisztrálni kell rá
  • azért nem ismer fel néhány régebbi játékot

Game-monitor

Ehhez a szerverkeresőhöz nem lesz szükségünk másra, mint egy böngészőre.

Fel kell menni a game-monitor.com-ra, ki kell választani melyik játékhoz keresel szervert, mely országból(Magyarország közte van :)) és már ki is listázza a szervereket.

-Pro:

  • folyamatosan fríssitik
  • rengeteg játékhoz tud keresni szervert
  • gyors

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: