Battleswarm: Field of Honor

A játék hivatalos oldala

Az ingyen letölthető és játszható programban két nép, a remek lőfegyverekkel, ágyúkkal, gránátvetőkkel felfegyverzett emberek, és az erős kitinpáncéllal és ijesztő karmokkal rendelkező rovarok esnek egymásnak. A történet erősen emlékeztet minden idők egyik legviccesebben ijesztő science fiction filmjére, a Csillagközi invázióra, de ez nem is gond. Ki ne akart volna Johnny Rico mellett hadba szállni a bogarak ellen?

Az egyénként harcoló emberek csapnak össze a rajként, bolyként viselkedő ízeltlábúakkal. A különbség nem csak az egységek kinézetében, a fegyverekben, fejlesztésekben látszik meg, a játékmechanikában is nyoma van az eltéréseknek. A csatában a humán oldalról résztvevők lövöldözős játékot játszanak, az ujjaikat a WASD-kombináción vagy a kurzorgombokon tartva futkároznak a pályán, és igyekeznek visszaverni a támadó rovarok hullámait. Céljuk, hogy két támadás között bejussanak a bolyba, és a kínosan hosszú – legalább tíz másodperc – idő alatt lerakható aknákkal felrobbantsák a lényeket termelő épületeket.

A rovarokat irányító játékosok ezzel szemben valósidejű stratégiaként látják a terepet. Egy kattintásuk nyomán hét-nyolc újabb harcost gyárt le a boly, akiket aztán további kattintásokkal meg is lehet indítani az emberek bázisának lerombolására. Fejlesztéseik között nem erősebb kézi ágyúk, nagyobb kaliberű lőszerrel tüzelő puskák találhatóak, hanem a páncélt vastagító, karmokat hegyesítő újítások. Amit az egyik fajnak a technika adhat meg, azt a másiknak a biológia biztosítja. A tapasztalat mellett valódi pénzért is lehet fejlesztéseket vásárolni, amiknek előnyeit tíz-tizenöt napig élvezheti a játékos. Egyelőre nem tudni, ezek az erőforrások mennyire borítják fel a játékegyensúlyt. Csak abban bízhatunk, hogy Bushnell és csapata képes volt annyira kiegyensúlyozni a gazdaságot, amennyire összehangolták a stratégiai és a lövöldözős játékmenetet.

A játékban egyelőre nagyon kevés játékos van, ezért elég sokat kell várni, hogy összeálljon egy meccs. A probléma egyszerűen megoldható, ha a barátainkkal próbáljuk ki a Battleswarmot, akkor egyszerűen meg lehet tölteni egy pályát elégséges számú rovar és ember játékossal. A hónapokig béta verzióban elérhető programot a héten nyilvánították végleg késznek, várhatóan a bemutató körüli hírverés betereli a gamereket az arénába. A fejlesztő is mindent megtesz a harcosok becsalogatásáért, a hétvégi speciális kampány legjobb játékosa egy Alienware Area 51 gamer laptopot nyerhet meg.

A Battleswarm grafikája hagy maga után kívánnivalót, nem annyira szép, mint egy modern játékmotort használó programé. A közepes megjelenésért cserébe a játék már egy 2,2 gigahertzes processzorral felszerelt, régebbi videokártyával ellátott gépen is elindul.

A leírás a Szoftverbázisról van, köszönöm a cikk írójának, hogy összefoglalta, amit a játékról tudni kell

Minimum gépigény:

Operációs rendszer:Windows XP SP 2 vagy újabb

Processzor: 2,2 Ghz-es vagy jobb

Memória: 1 Gigabyte (2 Gigabyte az ajánlott)

Videókártya: DirectX 7-es, 64 Megabyte-os

Merevlemez: 1,5 Gigabyte

DirectX: 9.0c

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: