White

Az Enjim egy olyan iskola Franciaországban, amely játékokkal és interaktív médiával foglalkozik – ennek az iskolának az elsőéves diákjai fejlesztették ki a White nevű játékot.

A White egy FPS, azonban az FPS betüszó jelentése ezúttal más is: Frag, Paint, Share – azaz fraggelj, fess és oszd meg – ugyanis a White egyfajta modern művészi játék is. A játékban mndenféle színű lényecskéket (Calvis a nevük) lehet lelövöldözni, amik méretüktől függő pacákká (GS nélkül) robbannak, ha eltaláltuk őket. Amennyiben pedig elkaptuk valamelyiket, akkor folyamatosan csöpög a festék belőle, amellyel így voltaképp rajzolni tudunk.

A négy hónap alatt elkészült játék a játékosok erőszakosságán és kreativitásán alapul – a tiszta fehér “vásznon” ami a játéktér voltaképp bármilyen ábra létrehozható a játék során, amelyet meg lehet osztani egymással a játék honlapján (a galériában található néhány példa mind a White játék közben készült, a logó is)

Gyilkos művészet? Videójáték-festészet? FPS-Art? Mindenki hívja úgy, ahogy akarja, a legjobb hír azonban mégis az, hogy a White teljesen ingyenes. és innen tölthető le:

White letöltési oldal

Aki a leírás alapján nem tudta elképzelni, annak íme, egy rövid film:

A cikk a Gamestar.hu-ról van

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: